Boeken

Bloemenelfjes Zomer uitgelicht

De bloemenelfjes serie door kinderboekenauteur Christl Vogl & Riava ten Kate.
Uit de 24 bloemen met hun mooie bloemenelfjes heb ik hier de waterlelie uitgekozen om te laten zien. Christl Vogl en ik hebben enorm fijn samengewerkt aan deze Bloemenelfjes serie. Dat ging allemaal zonder elkaar te ontmoeten, via de mail en af een toe een gezellig belletje. Christl woont in Zweden dus even op de koffie zat er ook niet in. Ze stuurde mij via de mail om de paar dagen de originele plaat toe en dan ging ik aan de slag om er de mooie details en het desbetreffende elfje uit te halen en van daaruit de twee pagina`s te ontwerpen. (zie voorbeeld).

Nadat ik genoeg details uit de plaat had gehaald en de twee pagina`s ontworpen had moest ik mij gaan verdiepen in twee gedichtjes over het geheel. Dat gebeurde eigenlijk al tijdens het ontwerpen, dan vloog er al van alles door mijn hoofd wat met het desbetreffende elfje en bloemetje te maken had. En zo zijn er met vier boeken zo`n 200 gedichtjes gemaakt en dan nog de tekst en gedichtjes op de achter-cover natuurlijk. Al met al was het een waar feest om met ze`n tweeen die Bloemenelfjes serie te maken en hebben we er van genoten

De tekst op de achter cover van het boek Bloemenelfjes Zomer

Waan jezelf wandelend door de mooie kleurige weiden, met de warme zon op je haren en het vriendelijke zomerbriesje dat je wangen streelt, dan zijn daar die momenten waarop je weet dat elfenland bestaat. Het elfenland met zijn vele bloemenelfjes, vier seizoenen lang. In dit boekje leer je de zomer-bloemenelfjes en hun avonturen kennen. Vele prachtige kleuren-illustraties met hun bijpassende gedichtjes, gehuld in de mooie details uit de originele illustraties. Kom, wandel mee door dit zomerseizoen vol prachtige, vrolijke bloemenelfjes en hun ontmoetingen met de zomerfee, Jonas het kaboutertje, hommeltjes, vlinders en lieve-heersbeestjes. Laat je hart verrassen en je ogen strelen door deze romantische wereld vol fantasie en haar magische bloemenelfjes.

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *